U bent verbonden aan een school? Dan hebben we een aantrekkelijk aanbod voor u. Ter promotie van de damsport wil onze damclub namelijk graag op uw school jeugddammen aanbieden. Daarbij maakt het wat ons betreft niet uit of het dammen plaatsvindt tijdens de reguliere lesuren of als activiteit voor de buitenschoolse opvang.

Dammen heeft een grote toegevoegde waarde voor kinderen in het onderwijs:

  • De basisspelregels zijn eenvoudig (maar de mogelijkheden zijn oneindig!).
  • Dammen bevordert het denkvermogen en concentratievermogen (rekenen, inzicht, combineren en vooruitzien). Dat is goed voor elke leerling.
  • Dammen is cultuurverbindend en overstijgend. Over de hele wereld, in allerlei culturen kent men het damspel.
  • Door kinderen te laten dammen worden hun sociale competenties bevorderd. Je speelt mét elkaar in plaats van op afstand.

Kinderen kunnen vanaf 6 jaar leren dammen.

Bij deelname bieden wij u:

  • gedurende een week of zes gratis damtraining, verzorgd door enkele enthousiaste dammers van onze damclub (indeling van het programma afgestemd op uw wensen);
  • voldoende dammateriaal tijdens de training;
  • vijf dambordjes gratis. Als u er meer wilt kan dat tegen een prijs van 3 euro per damset.

Ons aanbod is een win-winsituatie, de school heeft er een leuke activiteit voor de kinderen bij en wij kunnen de damsport onder de aandacht brengen. Uiteindelijk hopen wij natuurlijk dat meer jongeren bij onze vereniging gaan dammen. Graag maken wij een afspraak met u om ons aanbod toe te lichten en om tot concrete afspraken te komen. Wat ons betreft zouden wij morgen van start kunnen gaan.
Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u ons bellen op 06-10920197 of een e-mail sturen naar damclubapeldoorn@gmail.com