Weer veel beslissingen bij zomercompetitie

De inhaalpartij van de 5e ronde is door Frans gewonnen. Peter werd vleugellam gespeeld. Moest eerst een schijf geven zonder compensatie en Frans maakte het daarna bekwaam af.

In de 6e ronde zijn drie van de vier partijen in een beslissing geëindigd. Eén partij moet nog gespeeld worden. Hans Luchies verloor van Hans van Hal. Hans L. had lange tijd een lastige stand (veel dreiging). Toen Hans van H. de beste voortzetting miste, leek de stand weer gelijkwaardig. De ‘ex-judoka’ vergiste zich en werd alsnog via een ‘ippon’ gevloerd.

Jan won van Fred. In een mooie aanval-omsingelingspartij voerde Fred zijn strategie mogelijk te ver door. Na een grote afwikkeling in het middenspel was schijfverlies onvermijdelijk. De compensatie voor Fred was onvoldoende om er nog een goed resultaat uit te halen en Jan speelde de partij netjes uit.

Frans is deze week goed op dreef want ook Willem moest er aan geloven. De flank/centrum aanval werd Willem blijkbaar teveel, want hij gaf zomaar een schijf en de partij weg. De ‘Bossche bol’ is naar de tweede plaats opgeschoven.

De analyses zullen binnenkort op de site worden geplaatst.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.