Verslag ronde 14 partijen en oefensessie DCA

Afgelopen week zijn de volgende partijen gespeeld in ronde 14:

Willem – Hans L, hier koos Hans voor de flankaanval en Willem voor de omsingeling. Uiteindelijk vervlakt de stand en komen er kansen voor beide spelers. Eerst kan Willem gaan voor een doorbraak naar veld 6 en Hans mist een damzet met winst. Nadat Willem op zet 57 niet de meest kansrijke voortzetting neemt worden de punten gedeeld.

Adrie – Marco, had een leuke partij kunnen worden. Helaas hield Adrie ‘open huis’ en kon Marco eerst een dam nemen met uiteindelijk schijfwinst en niet lang daarna volgde een kleintje naar 46. Winst voor Marco.

Jan – Hans van Hal, spannende stand totdat Hans dacht een goede afwikkeling te nemen. Fout gerekend met schijfverlies tot gevolg. Hierna werd er vlot doorgespeeld en zowel Hans als Jan missen goede voortzettingen. Dan weet Hans toch weer de schijf terug te winnen, het eindspel levert dan remise op.

Analyses van deze partijen:


Oefensessie
Op zaterdag 19/9 hebben we een oefensessie gehouden. Er werd volledig coronaproof gedamd door spelers die ook in het achttal zullen meedoen voor de clubcompetitie. HansL – Fred was een spannende ‘bonnard’ partij met remise als resultaat. Willem wist Erik te verschalken in een klassieke partij. Hans van Hal kon een goede halve hek partij tegen Jan Lammers niet in winst omzetten. Michel miste een goede voortzetting tegen Albert en moest in verlies berusten. Al met al een goede oefening en ook goed om elkaar weer eens te zien en te spreken.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.