Verslag ronde 12, analyses en paring ronde 13

In ronde 12 zijn drie van de vier partijen gespeeld. Frans wint van Willem. De partij gaat lang gelijk op. Frans krijgt grip op het centrum en weet de zwarte stand te splitsen. Willem kiest het verkeerde plan en mist ook nog een goede remisecombinatie. Uiteindelijk wordt de stand door een combinatie beslist.

Hans L. vs. Fred is remise geworden. Beide spelers verlaten al snel de theoretische paden. Uiteindelijk komt er een klassieke stand op het bord, waarin beide spelers winstkansen missen. De 4 om 2 die uiteindelijk overblijft, wordt remise gegeven.

Jan wint van Marco in een halfopen klassieke partij. Duidelijk wordt dat Jan hier regelmatig mee oefent. Na een paar mindere zetten van Marco, krijgt Jan vat op de LV van Marco en als Marco niet adequaat reageert, is het vrij snel over en uit.

In ronde 13 is ook al de partij Jan – Hans L. gespeeld. Deze partij is door Hans L. gewonnen. Jan nam een hekstelling met twee schijven op de LV. Hans blijft rustig en degelijk spelen. Op de 16e zet kiest Jan de verkeerde voortzetting, waarmee het voordeel weg is. Hans profiteert ook niet echt. Op de 29e zet maakt Jan een fout en met een eenvoudige 3 om 4 wint Hans een schijf. Even later gaat de deur weer open en is het pleit beslecht voor Jan.

Hieronder de analyses ter lering en vermaak:

De paring voor ronde 13 is:

  • Jan – Hans L., deze is al gespeeld
  • Marco – Willem
  • Adrie – Frans
  • Hans v Hal – Fred

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.