Verslag ronde 11

In ronde 11 zijn drie partijen gespeeld. De partij Jan–Frans moet nog worden ingepland. Hans van Hal won van Hans Luchies. Er kwam een stand met randschijf 36 voor zwart op het bord. Nadat zwart verkeerd reageerde op de zet 27-21 kreeg wit de overhand in de partij, zeker toen zwart ook nog de beste verdediging (15-20) miste. Wit gaat dan voor de doorbraak op de LV van zwart, dit wordt nog tegengegaan. Hans Luchies kan dan niet meer voorkomen dat schijf 29 naar dam loopt en de zwarte schijven lopen vast. Winst voor wit.

Albert–Willem is een centrumgevecht. De LV van zwart wordt op de 37e zet erg dun en wit had goed voordeel kunnen krijgen. Op de 49e zet neemt wit de verkeerde voortzetting. Wit moet dan vechten voor remise. Nadat Albert op de 54e zet verkeerd voortzet is het gebeurt met de koopman en Willem voert de partij naar winst.

Marco–Fred geven elkaar weinig toe. Uiteindelijk komt er een klassieke stand die leidt tot een wederzijdse doorbraak. De schijven van Marco staan iets gunstiger. Fred is goed op zijn hoede en maakt op elegante wijze remise.

Uit ronde 9 is Frans–Adrie gespeeld. Ook hier een gelijkopgaande strijd. Adrie doet in het middenspel wat passieve zetten waardoor hij geen formaties heeft. Op de 31e zet had Adrie op de KV moeten spelen. Hij speelt 25-30 en met een subtiel ruiltje verkrijgt Frans beslissend voordeel. Een doorbraak wordt met schijfverlies tegengegaan en er is geen compensatie. Frans beslist de partij in zijn voordeel.

Hieronder de analyses van de gespeelde partijen:

Voor ronde 12 is de paring (partijen spelen voor 4/9/2020):

  • Hans Luchies–Fred
  • Jan–Marco
  • Frans–Willem
  • Adrie–Albert

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.