Verslag ronde 10 en indeling ronde 11 zomercompetitie

In deze 10e ronde allemaal winstpartijen. Dat geeft wel aan dat er veel strijd is op de elektronische borden. Hans van Hal verkreeg makkelijk de punten doordat Willem in een zetje trapte.

Marco en Albert speelden een leuke partij. Marco kwam geleidelijk iets beter te staan. Albert dacht via een plakker naar remise te gaan en kwam bedrogen uit. Winst voor Marco.

Hans Luchies en Adrie hadden ook een interessante partij. Lange tijd ging het gelijk op met kansen over en weer. Op de 41e zet kan zwart winstkansen krijgen. Mede door tijdnood kiest Adrie de verkeerde voortzetting en komt in een slechte stand terecht. Hans maakt het op zijn “Luchies” af en wint.

Jan en Fred hadden een mooie aanval/omsingeling partij. Omsingelaar Fred mist vlak na de opening schijfwinst. Nadat de aanval is verbroken, kiest Jan voor een doorbraakcombinatie. Deze is nadelig voor Jan en remise was het hoogst haalbare. Fred rook zijn kansen en na wat missers over en weer, neemt Fred de zwarte dam af en wint de partij.

Hans van Hal staat nog steeds aan de leiding, gevolgd door Hans Luchies. Zie verder op de site de volledige stand. Hieronder de analyses.

Paring ronde 11:

  • Hans van Hal–Hans Luchies (24/8)
  • Albert–Willem
  • Jan–Frans
  • Marco–Fred

Nog te spelen uit ronde 9 Frans – Adrie (25/8).

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.