Verslag laatste gespeelde partijen

Deze week zijn er nog twee partijen uit ronde 13 gespeeld en één partij uit ronde 12.

Ronde 12 Adrie – Albert, deze partij werd uiteindelijk door Albert gewonnen. Adrie ging in een remise stand te gehaast naar dam en kwam in een verloren eindspelletje terecht. Dit alles na een vrijwel gelijk opgaande strijd.

Ronde 13 Hans van H. – Fred, Hans leed zijn eerste nederlaag in deze competitie. Beide spelers hadden hun geliefde spel, Hans het centrum en Fred de omsingeling. In het middenspel reageerde Hans niet actief genoeg waardoor het voordeel omsloeg naar Fred. Hans koos de verkeerde voortzetting op zet 27 en dat moet je tegen Fred niet doen. De centrumschijf werd omkneld en er was niet meer aan verlies te ontkomen.

Ronde 13 Marco – Willem, Willem koos voor de aanval en hoe! Eerst veld 27 en daarna veld 28. Marco kreeg er geen vat op. Nadat Willem al de winst had gemist, kwam er een wederzijdse doorbraak op het bord. Hier waren er nog remisekansen voor Marco. Hij koos voor dam halen in plaats van met schijf 34 op te rukken. Deze schijf werd door Willem gewonnen en toen Marco een schijf wilde terugwinnen, was het bekeken. Helaas was de afwikkeling die Willem nam bij goed tegenspel nog remise. Marco gooide echter al de handdoek in de ring.

Hieronder de analyse documenten:

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.