Partijen uit de 8e ronde

In de 8e ronde zijn de laatste drie partijen gespeeld. Hans Luchies–Frans werd een overwinning voor de Bosschenaar. De klassieke strijd ging lange tijd gelijk op. Na een 3 om 3 ruil in het middenspel werd het spel vereenvoudigd. Frans voerde de druk op door bezetting van de velden 27 en 28. In plaats van schijf 28 af te ruilen, ging Hans erom heen spelen. Dit ging eerst ten koste van een schijf en later de partij.

Albert–Jan werd door Jan gewonnen via een combinatie. Albert was er helemaal klaar voor na zijn vakantie. Hij ging mee in het spel van Jan en dit vergde veel bedenktijd. Nadat schijf 27 was afgeruild, was het zaak om schijf 24 goed te verdedigen. Albert liet verdere vereenvoudiging achterwege en dit werd hem fataal.

Adrie–Willem werd zowaar remise. Adrie ging weer met de 34-30 opening aan de slag en Willem ging schijf 24 te lijf. Op de twintigste zet kon Willem een damzet nemen en de partij winnen. Hij was waarschijnlijk al met zijn flankaanval in gedachten. Willem ruilt de schijf op 24 af gaat over tot bezetting van veld 27. Beide spelers maken er een spannend vervolg van met remise als eindresultaat.

Hieronder de analyses uit ronde 8:

Frans en Hans van Hal staan bovenaan, waarbij het SB van Frans beter is.

Voor de laatste ronde staan de volgende partijen op de rol:

  • Hans van Hal–Albert
  • Frans–Adrie
  • Willem–Peter
  • Fred–Hans Luchies

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.