Onderlinge competitie

De afgelopen weken zijn er weer een aantal partijen gespeeld voor de onderlinge. Iedere donderdagavond zijn er toch ongeveer 10-12 spelers en in een gezellige sfeer wordt er geknokt voor de punten. Gino zit in de lappenmand, maar hij is weer aan de beterende hand.

Ferdinand en Albert kruisten de degens tot 2x toe. De eerste partij werd een prooi voor Albert. In de 2e klassieke partij zat Albert te knoeien, verloor een schijf en wist er toch nog remise uit te slepen.

Jan Roseboom won van Dirk, Allard versloeg Berend en Peter wist met zijn praten/roken Hans Luchies zodanig van slag te brengen dat hij de partij won. Jan Visschers bedwong Cees. Cees liep vast in het centrum zonder formaties.

Willem speelde een goede partij tegen Hans Luchies. Willem kwam goed uit de opening. Hij liet zijn voordeel wat verwateren. Toen Hans zijn korte vleugel vastzette, was Willem er als de kippen bij om schijfwinst af te dwingen. Hans verkocht zijn huid nog duur met een schijf achter. Willem wist alle zetjes/plakkers te omzeilen en won de partij.

Berend wist Michel te verslaan. In een eindspel met ieder een dam, liep Michel tussen 2 schijven, Berend nam Michel zijn dam af en won de partij.

Fred speelde een flankaanval tegen Hans van Hal. Deze aanval werd in de kiem gesmoord. Fred bleef uiteindelijk met teveel schijven op de korte vleugel zitten en Hans kreeg controle over de lange vleugel van Fred. Dit leverde uiteindelijk schijf en partijwinst op voor Hans.

Vandaag (1 december) hebben we de partijen van Willem-HansL en Fred-HansvH doorgenomen met vaak mooie en verrassende varianten.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.