Lelystad te sterk voor Apeldoorn

In de bondscompetitie wil het maar niet vlotten met Apeldoorn. Op zaterdag 5 november werd er in en tegen Lelystad gespeeld. De einduitslag was 12-4 voor Lelystad, een zware nederlaag. Na een paar uur spelen werd het niet alleen buiten donker, ook binnen naderde het onheil. De ‘kwartjes’ rolden de verkeerde kant op en Apeldoorn staat nu voorlaatste.

De wedstrijd had het volgende verloop: Erik aan bord 5 had een klassieke stand tegen tegenstander Koops. Deze had een slimme damcombinatie in de stand gebracht. Erik overzag het en even later was het afgelopen.

Dick aan bord 3 had weer een degelijke partij. De flankaanval verdween van het bord en beide spelers namen geen onnodige risico’s. Een gelijkwaardige remise derhalve.

Willem had aan bord 6 een klassieke partij.  Hij wist tijdig de gevaren te pareren met een goede puntendeling.

Fred aan bord 1 kon na de opening niet meer goed op het centrum komen tegen Jan van de Veen. Hij probeerde het nog klassiek te maken, dit resulteerde echter in een lange vleugel opsluiting. Nadat deze verbroken werd moest Fred een opstelling 24/20/15/14/9 innemen. Toch had hij er op zet 39 nog remise uit kunnen halen, via 17-22. Nadat schijf 24 was geruild, nam Jan bezit van alle centrale velden en was de strijd verloren.

Hans van Hal had aan bord 2 een goede klassieke partij, die een beter lot had verdiend. Zijn tegenstander werd onder druk gezet en moest steeds naar de beste zet op zoek met veel tijdverbruik tot gevolg. Op de 44e zet deed Hans 40-35 ipv 48-42 of 39-34 met goede winstkansen. Hierna had het naar remise moeten lopen. Zijn tegenstander had er nog een slim zetje ingevlochten en Hans liep erin en verloor alsnog.

Hans Luchies zat aan bord 8 en had er zin in. Hij ging met 11. 29-23 in de aanval! Zijn tegenstander wist er niet goed raad mee en Hans verkreeg een goede stand. Hij had dit in winst kunnen omzetten door op zet 50 naar dam te lopen ipv 38-33. Zijn tegenstander kwam met de schrik vrij en Hans had toch wel een fantastische rentree!

Albert trof op bord 4 een speler met een veel hogere rating. Albert speelt de laatste tijd zeer degelijk en ziet wanneer hij actief moet optreden. Na het bezetten van veld 24 kon zijn tegenstander dit alleen maar afbreken. Het eindspel is dik remise.

Adrie aan bord 7 had ook lange tijd een gelijkwaardige stand. Zijn tegenstander zag niets in een opsluiting en hield eigenlijk een beetje de boot af. Met de 39e zet 22-28 brengt Adrie zichzelf in de problemen. Met 15-20 was er niets aan de hand geweest. Schijf 28 kwam onder vuur en ging verloren. Hierna was de stand niet meer te redden voor Adrie.

 

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.