Combinatieteam Apeldoorn-Brummen (ABC) wint van Lent

In de provinciale eerste klasse B doet het combinatieteam Apeldoorn-Brummen (ABC) het goed. Afgelopen donderdag werd er met 9-3 van Lent gewonnen en ABC staat bovenaan met de volle buit, 6 uit 3.

Lent was afgereisd met 5 spelers zodat ABC al met een 2-0 voorsprong begon aan de wedstrijd. Lent had toch wel een sterk team op de been gebracht. Het wedstrijdverloop was goed voor ABC. Willem aan bord 5 won van Peter Vink met een zetje, nadat zijn tegenstander op zet 20 schijfwinst had verzuimd. Stand 4-0.

Hans van Hal aan bord 1 speelde een degelijke partij tegen Maarten Nas met remise als resultaat. Toen was het 5-1.

Tom Molenaar speelde aan bord 2 tegen Eep van Manen. Hij kon een hekstelling vermijden en nam een flankaanval. Nadat deze was geruild, kreeg Tom nog voordeel en won zelfs een schijf het was te weinig voor winst. Remise derhalve en het was 6-2.

Fred aan bord 3 speelde een omsingelingspartij tegen Gerold Kolsman. Dit verliep niet zo goed en er werd gevreesd voor verlies. In het eindspel met 2 schijven achter wist Fred nog de remisehaven te bereiken en hadden we het winnende punt binnen. 7-3.

Johan aan bord 4 speelde een goede partij tegen Jos Helmink. Hij rukte steeds verder op met zijn schijven op de korte vleugel van Jos. Om nog door te breken moest Jos 2 schijven weggeven. Hierna ontstond er een overmachtseindspel dat liet Jos zich niet meer bewijzen. Winst voor Johan.  Eindstand 9-3.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.