Combinatieteam Apeldoorn-Brummen (ABC) wint ook 4e wedstrijd

Het combinatieteam ABC, dat uitkomt in de 1e klasse B van de provinciale competitie, heeft ook de 4e wedstrijd gewonnen. Afgelopen donderdag werd er gespeeld tegen Kroonschijf Ede. ABC won met 8-4 en staat nu met 4 gewonnen partijen bovenaan. Het 6-tal van ABC met de spelers: Tom Molenaar, Tom Westhof, Hans van Hal, Johan Haijtink, Fred van Amersfoort en Willem van Starkenburg waren te sterk voor het 6-tal van Kroonschijf Ede. Er werden 3 overwinningen geboekt, 2 remises en 1 verlies. Een goed resultaat.

De wedstrijd verliep gunstig voor ABC:

Fred aan bord 5 kreeg te maken met een voorpost op veld 28 en het was lastig om hier een goed omsingelingsplan op te vinden. Zijn tegenstander ging vervolgens in de halve hekstelling staan. Vervolgens maakte hij een blunder en Fred aarzelde niet en combineerde naar dam. Deze werd met 2 schijven achterstand onschadelijk gemaakt. Hierna was het nog nauwkeurig voor Fred, want hij had erg veel schijven op de korte vleugel en zijn tegenstander had veel compensatie. Uiteindelijk werd de winst binnengehaald en stonden we 2-0 voor

Hans van Hal aan bord 3 kreeg een veelbelovende centrumstand na een ruilopening. Op zet 43 had hij winnend voordeel kunnen verkrijgen via 22-18. Na deze gemiste kans schoven de standen in elkaar. Beide verkregen een doorbraak en het eindspel met ieder een dam was remise. Tussenstand 3-1.

Tom Molenaar trof aan bord 1 de sterkste speler. Hij nam een flankaanval in, deze werd handig omsingeld en tegenstander van Tom kwam uiteindelijk op dam met winnend afspel. Toen was het 3-3.

Ondertussen had Tom Westhof op bord 2 winnend voordeel verkregen. Eerste bestookte hij de lange vleugel van zijn tegenstander en vervolgens kwam hij op de lange vleugel tot winnend voordeel. 5-3 voor ABC.

Willem aan bord 6 had lange tijd voordeel ivm de vreemde lange vleugelopstelling van zijn tegenstander. Helaas verwaterde dit en liep de partij naar remise. 6-4

Johan aan bord 4 nam een hekstelling die hem een plus schijf opleverde. Zijn tegenstander bood fors tegenstand en brak nog door naar dam. Johan wist het eindspel netjes naar winst te voeren en hiermee kwam de eindstand op 8-4.

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.