Apeldoorn speelt 8-8 tegen Kampen

Op zaterdag 2 december speelde Apeldoorn de 6e ronde van de bondscompetitie tegen Kampen. Het werd een gedenkwaardige middag, want nadat de “carbiddampen” waren opgetrokken stond er 8-8 op het scorebord en had Apeldoorn zijn eerste wedstrijdpunt binnen! Dat dit alles niet zonder slag of stoot ging, blijkt wel uit het verloop van de wedstrijd.

Erik aan bord 6 trof Henk Kamminga. Er kwam een klassieke stand op het bord en tot de 30e zet was er nog weinig aan de hand. Erik is dit seizoen niet zo goed in vorm en begon spoken te zien. In plaats van het benodigde 30-25 koos hij voor 43-39. Hierna ging het snel en na het gespeelde 36-31 zag hij dat schijfverlies onvermijdelijk was. 2-0 voor Kampen.

Ferdinand aan bord 8 zat tegen Bertus de Vries. Er kwam een gelijkwaardige klassieke partij op het bord. Deze klassieke stand werd verbroken. Op zet 39 zat Bertus niet goed op te letten en Ferdinand nam zijn kansen waar. Via een damzetje won hij de partij en stond we weer op 2-2.

Albert speelde tegen Teun van Gelder aan bord 4.  Teun speelde het slim en hij zorgde ervoor dat er een klassieke stand op het bord kwam waarin hij de meeste tempi had. Albert offerde een schijf en ging er nog eens goed voor zitten. Hij kwam met een schijf achter tot een goede stand en Teun moest de schijf teruggeven. Nadat beide partijen waren doorgebroken werd tot remise besloten. Tussenstand 3-3.

Dick trof aan bord 1 de ervaren Wim Dekker. De partij ging steeds gelijk op en nadat Dick rond zet 40 een grote afruil had genomen, vonden ze het welletjes en besloten ze tot remise. 4-4.

Adrie aan bord 7 speelde tegen Arie Heikoop een mooie partij. Toen Adrie rond zet 30 een 2 om 2 had genomen, vervolgde hij verkeerd en had 2 voorposten te verdedigen. Dit lukte niet en hij kwam een schijf achter. Ook Adrie heeft al eerder laten zien om ook bij een schijf achterstand door te blijven vechten. Hij kreeg controle over de velden 23 en 27. Nadat zijn tegenstander op zet 47 de verkeerde voortzetting koos was het  analytisch remise. Nog wel even waarmaken! Adrie deed dit prima en wikkelde het eindspel goed af. Mooi resultaat en we stonden nog steeds gelijk. 5-5

Hans aan bord 3 zat tegen Geert vd Molen. Hans kreeg geen vat op de degelijk spelende Geert. Er kwamen geen echte spanning op het bord. Het eindspel leek nog even gunstig voor Geert, meer dan remise zat er voor beiden niet in. 6-6 Het werd steeds spannender in ‘Carbidstad’ Kampen.

Willem zat aan bord 5 tegen Piet Dijkstra. Willem opende rustig en uiteindelijk kwam er een klassieke stand op het bord. Op zet 44 wikkelde Willem af naar iets minder eindspel. Dit diende nog wel even secuur te worden gespeeld. Dat kun je aan Willem wel overlaten en remise was het resultaat. Stand 7-7 met nog 1 partij te gaan.

Aan bord 2 speelde Fred tegen Frank Jansen. Toevallig hadden Fred en ik afgelopen donderdag voor de onderlinge een soortgelijke partij op het bord gehad. Fred speelde het goed en toen Frank op zet 31 2-8 speelde, had hij kunnen toeslaan. Helaas nam hij de combinatie niet en Frank kwam beter te staan. Op zet 43 besloot Fred tot een afwikkeling en kwam hij in een verloren eindspel terecht. Ook Fred is niet snel van het opgeven en hij speelde zijn laatste troeven uit. Frank dacht op zet 51 af te wikkelen naar een overmachtseindspel en had niet gerekend op het venijnige plakkertje. Remise en het eerste wedstrijdpunt van Apeldoorn.

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.