Apeldoorn boekt mooie overwinning op Emmeloord

Nadat twee weken geleden van Roden-Leek werd verloren, was winst in de wedstrijd op 27-1-2023 tegen Emmeloord van groot belang.

We hadden de volgende opstelling bedacht om tot een goed resultaat te komen: 1. Frans, 2. HansvH, 3. Fred, 4. Dick, 5. Gerard, 6. Jan, 7. Marco, 8. Willem.  Iedereen was enorm gemotiveerd en er werd goed gespeeld. En waar er bij andere wedstrijden in het 3e en 4e speeluur soms foutjes kwamen, bleef dit nu achterwege. Sterker, niemand heeft verloren en onze tegenstander maakte op slechts twee borden wel foutjes en deze werden resoluut afgestraft. We hebben met 10-6 gewonnen en een enorme stap gemaakt om in de 1e klasse te blijven.

Deze spannende wedstrijd verliep als volgt. HansvH boekte het eerste punt in een gelijkwaardige partij tegen Ijsbrand Haven. Even later kwam Fred met een glimlach vertellen dat hij had gewonnen. Zijn tegenstander (Arie Hoonstra) liep in een soort zetje van Weiss. Ja, en toen liep Emmeloord achter de feiten aan.  Marco speelde een gedegen partij tegen Marthy van Houtert met 1-1 als resultaat. Frans leek het lastig te hebben tegen Jacob Poortinga, hij ging bekwaam op de remise af. Bij Jan tegen Cor Koene vlogen de schijven in het doosje en Jan moest in remise berusten. Gerard speelde degelijk tegen het jeugdtalent Yulia Bintsarovska en ook hier remise. Toen was de stand 7-5 met nog twee partijen te spelen. Willem speelde tegen Daniël Boxum. Hier leek Daniël een mooie flankaanval te hebben. Willem speelde het echter goed tegen en na een foutzet van Daniël nam Willem een combinatie en wikkelde af naar winst. 9-5 voor DCA. Nog even leek het erop dat ook Dick ging winnen. Zijn sterke schijf op 32 was echter toch onvoldoende voor winst. Dus na deze laatste remise stond er 10-6 op het scorebord.

Met nog twee wedstrijden te gaan staat DCA op een gedeelde 6e plaats samen met Borne en Lelystad.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.